Αυτό είναι σκυρόδεμα; Διακοσμητικά φινιρίσματα που Wow!

  • Post author:
  • Post category:Business

Το σκυρόδεμα έχει υποστεί επανεφεύρεση. Χάρη σε διακοσμητικές επιστρώσεις και τεχνικές σκυροδέματος, μπορεί να κατασκευαστεί από αυτό μια ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και σχεδίων. Είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά και όμως ακριβά υλικά δαπέδων.

Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους το διακοσμητικό ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ σκυρόδεμα είναι ένα εξαιρετικό εναλλακτικό υλικό δαπέδου:

1. Φαίνεται όμορφο με τα ακριβότερα υλικά

Το σκληρό ξύλο, για παράδειγμα, είναι όμορφο, αλλά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά υλικά δαπέδων. Είναι επιρρεπής σε ζημιές από το νερό και απαιτεί τακτική συντήρηση. Τα επόμενα δαπανηρά υλικά είναι φυσικές πέτρες όπως σχιστόλιθος, μάρμαρο, γρανίτης ή ασβεστόλιθος. Οι φυσικές πέτρες είναι δύσκολο να βρεθούν, επομένως κοστίζουν περισσότερο.

Ενώ, με τη δημιουργική χρήση διακοσμητικών επιστρώσεων και τεχνικών από σκυρόδεμα, αυτή η τσιμεντοειδούς πλάκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικά δάπεδα για οποιονδήποτε χώρο της εγκατάστασης. Είναι μια πιο οικονομική επιλογή για μονοπάτια, αίθρια, πεζόδρομους και εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να διαμορφωθεί για να μιμείται την εμφάνιση ακριβότερων υλικών χρησιμοποιώντας την καινοτόμο χρήση χρωμάτων σε διακοσμητικές επιστρώσεις σκυροδέματος.

2. Βγαίνει σε πολλά χρώματα

Τα φινιρίσματα δαπέδων παρέχουν αισθητική έλξη στα δάπεδα των εγκαταστάσεων, χάρη στη χρήση διακοσμητικών επιστρώσεων σκυροδέματος που διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις. Με τη χρήση χρωστικών, τα δάπεδα μπορούν ακόμη και να μοιάζουν με αληθινά υλικά μαρμάρου, πέτρας ή ξύλου, στην τιμή του σκυροδέματος.

Παρακάτω είναι μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των έγχρωμων εφέ:

ένα. Χημικοί λεκέδες. Η επιφάνεια χαράζεται με χρώμα όταν ο ασβέστης αντιδρά με χημικές ουσίες. Η επιφάνεια είναι διάστικτη με ημιδιαφανείς υφές που δημιουργούν ενδιαφέροντα σχέδια στην επιφάνεια.

σι. Έγχρωμο σκυρόδεμα. Προμετρημένες ή συσκευασμένες χρωστικές ουσίες προστίθενται στο μείγμα για να δημιουργηθούν πλάκες ομοιόμορφου χρώματος.

ντο. Σφραγιστές. Έγχρωμες διακοσμητικές επιστρώσεις σκυροδέματος σφραγίζουν την επιφάνεια για στεγανοποίηση. Οι επικαλύψεις είναι διαφανές για να προσθέσουν γυαλάδα και να τονίσουν το χρώμα ή το σχέδιο της επιφάνειας.

ρε. Απελευθερώστε χρώματα παράγοντα. Οι επιφάνειες σφραγίδας εφαρμόζονται με παράγοντες απελευθέρωσης για να μειωθεί το τραχύ προφίλ και να μειωθεί η τριβή. Οι παράγοντες απελευθέρωσης έρχονται με χρωματικές χρωστικές για να δημιουργήσουν μια αντίκα εμφάνιση στην επιφάνεια.

μι. Έγχρωμα σκληρυντικά. Τα χρωματιστά αδρανή μεταδίδονται στο φρεσκοχυμένο μίγμα τσιμέντου για να δημιουργήσουν ζωηρές αποχρώσεις στο ανώτατο επιφανειακό στρώμα.

3. Τα δάπεδα μπορούν να σχεδιαστούν με υφές και σχέδια

Το δάπεδο από τσιμέντο είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να μετατραπεί σε φινιρίσματα με σχέδια. Οι υφές και τα σχέδια περιορίζονται μόνο από τη φαντασία, χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

ένα. Σφράγιση. Τα μοτίβα αποτυπώνονται σε φρεσκοχυμένη επιφάνεια χρησιμοποιώντας σκληρά αντικείμενα όπως πέτρες, πλακάκια, ξύλο ή τούβλο.

σι. Σκοράρισμα. Οι παλιές επιφάνειες από τσιμέντο μπορούν να χαραχτούν κάνοντας ρηχές τομές χρησιμοποιώντας λειαντικά πριόνια τοιχοποιίας. Τα γεωμετρικά μοτίβα ή οι απλές γραμμές ενέματος δημιουργούνται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διακοσμητικών επιστρώσεων σκυροδέματος, χρωστικών και σφραγιστικών.

ντο. Συνολικό φινίρισμα. Αδρανή πέτρας ή χαλίκι απλώνονται στην κορυφή του φρέσκου τσιμέντου για ένα φυσικό αποτέλεσμα επιφάνειας. Τα καθαρά στεγανοποιητικά συγκολλούν τα αδρανή σφιχτά στην επιφάνεια.

Τα φινιρίσματα από σκυρόδεμα προσφέρουν το διπλό όφελος της ομορφιάς και της ανθεκτικότητας σε μία συσκευασία. Τα δάπεδα διαρκούν περισσότερο από άλλα υλικά. Είναι επίσης πολύ εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν.

Το κόστος τοποθέτησης διακοσμητικών επιστρώσεων σκυροδέματος ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Οι συσκευασμένες στο ράφι διακοσμητικές επιστρώσεις και υλικά από σκυρόδεμα κοστίζουν λίγο για μικρά έργα. Για την επίτευξη καλλιτεχνικών μοτίβων και εξειδικευμένων σχεδίων, το κόστος είναι υψηλότερο. Γενικά, ωστόσο, τα έργα φινιρίσματος σκυροδέματος είναι φθηνότερα από τις εργασίες που περιλαμβάνουν άλλα υλικά δαπέδων.