Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας με τα προβλήματα λόγου του μέσω της λογοθεραπείας για παιδιά

  • Post author:
  • Post category:Business

Εάν είστε γονιός ενός μικρού παιδιού, ίσως θέλετε απλώς να βεβαιωθείτε ότι «δεν κάνετε το λάθος» ή ότι κάνετε ό,τι μπορείτε «για να το κάνετε πιο εύκολο». Ή ίσως έχετε μια μικρή ανησυχία επειδή το παιδί σας δεν έχει αρχίσει να μιλάει.

Ο λογοθεραπευτής του παιδιού σας θα αξιολογήσει την ικανότητα του παιδιού σας να παράγει και να χρησιμοποιεί διάφορους ήχους χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους. Για να εξακριβώσει εάν υπάρχει πρόβλημα ομιλίας και εάν τα νεύρα και οι μύες των χειλιών, της γλώσσας και του ουρανίσκου λειτουργούν κατάλληλα για την παραγωγή του λόγου, θα αξιολογήσει τον «μηχανισμό της ομιλίας».

Θα κάνει μια προσπάθεια να εξακριβώσει εάν η ακοή του παιδιού σας είναι σε κίνδυνο με τρόπο που να το εμποδίζει να μάθει να μιλάει. Όταν προκύπτει ένα ζήτημα, καταβάλλει προσπάθεια να εντοπίσει τη φύση του, τη ρίζα του προβλήματος και την κατάλληλη πορεία δράσης.

Εάν το παιδί εξακολουθεί να μην μιλάει, μπορεί να σας συμβουλεύσει να συνεχίσετε όπως κάνατε και να επιστρέψετε σε έξι μήνες. Μπορεί να κάνει συστάσεις για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομιλίας του παιδιού σας. Ή μπορεί να βρει κάτι που δεν γνωρίζατε ότι χρειάζεται ιατρική ή χειρουργική φροντίδα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να υποστηρίξουν τη λογοθεραπεια περιστερι ενός παιδιού στο σπίτι.

Αποφύγετε τη διακοπή

Λάβετε υπόψη ότι το αδιαφοροποίητο κλάμα του, που αποτελεί συστατικό της συνολικής του απόκρισης σε ένα ερέθισμα, είναι η πρώτη στοματική δραστηριότητα. Στη συνέχεια, όταν φλυαρεί, πειραματίζεται με ήχους. Ίσως να είστε σίγουροι ότι είναι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος όταν τον ακούτε να πειραματίζεται. Απλά αφήστε τον να είναι! Ακουσέ τον.

Κράτα μια λίστα με τους θορύβους που κάνει αν μπορείς. Μην τον διακόπτεις όμως. Αφήστε το να εξασκηθεί και να αποκτήσει αυτή τη γνώση. Αφήστε το να συνειδητοποιήσει τους θορύβους που μπορεί να παράγει. Του αρέσει να φλυαρεί και αν δεν μπαίνεις στο παιχνίδι του κάθε φορά που τον ακούς, θα φλυαρεί περισσότερο.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς η συζήτηση σε ένα δείπνο παίρνει ατμό μετά το γεύμα; Εάν δεν βομβαρδίσουμε τα μωρά με έναν χείμαρρο ερεθισμάτων που αποσπούν την προσοχή και προκαλούν σύγχυση, θα εμπλακούν επίσης στο φωνητικό παιχνίδι στο χρόνο που ακολουθεί το τάισμα.

Κρατήστε τον, τραγουδήστε του και συνομιλήστε μαζί του, αλλά αποφύγετε να παρεμβαίνετε όταν αρχίζει να τσακίζει. Χρησιμοποιήστε κινήσεις μαζί με βασικές λέξεις και σύντομες φράσεις. Διατηρήστε τις φωνές σας τις ίδιες ενώ τρώτε, σηκώνετε, κάνετε ντους και άλλες δραστηριότητες. Θα μπορεί να συσχετίσει συγκεκριμένους ήχους ή φράσεις με συγκεκριμένες ενέργειες χάρη σε αυτό. Δώστε του όμως λίγο χρόνο για να παίξει με τη φωνή του. Όλα τα φωνητικά προβλήματα στα παιδιά μπορούν να θεραπευτούν με λογοθεραπεια περιστερι.

Προσφέρετε τη σωστή διέγερση την κατάλληλη στιγμή

Το να ενθαρρύνετε τη μίμηση πριν ένα παιδί είναι έτοιμο να το κάνει είναι λάθος. Δεν θα είναι έτοιμος να σας μιμηθεί έως ότου βιώσει την ευκαιρία για εξάσκηση που παρέχει η φλυαρία και την εμπειρία της μίμησης του εαυτού που βρίσκει στο lalling.