5 tipp a kiskutya harapásának megállításához

  • Post author:
  • Post category:Business

Azok a kutyatulajdonosok, akik most hoztak új kölyökkutyát otthonukba, általában a kölyökkutyáik harapási viselkedésével küzdenek. A kölykök a szájukkal fedezik fel a világot, így harapnak, amikor kíváncsiak vagy más háziállatokkal vagy emberekkel játszanak. Ha azonban a kölyökkutya túl sokat harap, és elkezdi ártani az embereknek vagy tönkreteszi a bútorokat, akkor tennie kell valamit. A túlzott harapást a lehető leghamarabb kezelni kell, mert az nagyobb problémákhoz vezethet, mint például a dominancia és az agresszió, amikor a kölyökkutya felnő. Próbáld ki ezt az 5 trükköt, hogy megállítsd a kiskutya harapását otthon.

Otthon használható trükkök:

Ne üsse meg a kiskutyát harapásért – Ha a kiskutya megharapja az ujját vagy megrongálja a bútorait, ne üsse meg büntetésből. Ha megüti a kiskutyát, az szorongást kiskutya harapdálás leszoktatás és félelmet okozhat tőled. Ezek agresszióhoz és egyéb problémákhoz vezethetnek, amikor a kölyökkutya felnő. Ha azt szeretné, hogy kölyökkutya hagyja abba a harapást, egyszerűen mondja ki, hogy “Stop”, majd távolítsa el tőle a kezét vagy a bútorokat. Ezt minden alkalommal meg kell tennie, amikor abba akarja hagyni a kiskutya harapását, hogy megtanulja, hogyan kell abbahagyni.

Ne ösztönözze kiskutyáját harapásra – Egyes gazdik nem veszik észre, hogy ők bátorítják harapásra kiskutyáját. Megállíthatja a kölyökkutya harapását, ha kerüli azokat a tevékenységeket, amelyek harapásra ösztönzik. A birkózás, az üldözés és a kötélhúzás a kutyussal néhány példa a harapásra ösztönző tevékenységekre.

Iratkozzon fel kutyusát engedelmességi órákra – A kölyökkutyák harapásának megállításának legjobb módja, ha beíratja engedelmességi órákra, ahol profi kutyakiképzők fogják kiképezni. A kutyaengedelmességi órákon harapásgátlási kurzusok is szerepelnek, ahol a kölyökkutyát megtanítják, hogy milyen viselkedési formák társadalmilag elfogadhatatlanok. Ezek az órák csökkenthetik a kölyökkutya agresszióját, és barátságosabbá tehetik más állatokkal szemben.

Adj neki rágójátékot – A kutyák még engedelmességi tréning mellett sem tudják abbahagyni a harapást, mert harapniuk kell, hogy erősítsék és élesítsék fogukat. Adjon kutyájának egy rágójátékot vagy csontot, hogy megharapja, amikor úgy tűnik, harapni akar. Mondja ki, hogy „Stop”, amikor kiskutyája meg akarja harapni Önt vagy a bútorait, majd adjon neki rágójátékot. Ezzel megtanítja a kutyusát, hogy embereket és bútorokat harapni rossz, míg egy rágójátékot jó.

Készíts egy “Jaj!” zaj, amikor a kölyökkutya megharap – A legtöbb kölyökkutya játékos, és megharapja gazdáját, amikor játszani akar. Ha nem szeretnéd, hogy a kiskutyád megharapjon, csinálj egy “Jaj!” zajt, majd menj el tőle. Ezzel megmutatja kutyusának, hogy nem szereti, ha megharapják. Idővel a kölyökkutya megtanulja, hogy embereket harapni nem szabad. Azonban nem szabad mindig megakadályozni, hogy a kölyökkutya megharapjon. A játékharapás erősítheti a köteléket közted és kutyusod között. Hagyja, hogy kutyája megharapjon néhányszor játék közben, majd szóljon neki, hogy hagyja abba, ha túl agresszív lesz.