Lisp Λογοθεραπεία – Ασκήσεις τοποθέτησης γλώσσας που βοηθούν στη μείωση του Lisp

  • Post author:
  • Post category:Business

Είχατε ποτέ μια συζήτηση με κάποιον που έχει χείλος; Ίσως είχατε μια συνομιλία με ένα άτομο με μετωπικό ή πλάγιο χείλος. Το χείλος περιγράφεται ως υπερβολικός αέρας που διαφεύγει από το μπροστινό μέρος του στόματος όταν ένα άτομο παράγει συγκεκριμένους ήχους ομιλίας. Αυτό μπορεί να σας θυμίσει ορισμένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Τα μπροστινά και πλευρικά χείλη μπορεί να είναι απογοητευτικά για τον ακροατή και τον ομιλητή λόγω της αρνητικής επίδρασης που μπορεί να έχει στις συνομιλίες ή στα μηνύματα που προσπαθεί να μεταδώσει ο ομιλητής.

Οι ομιλητές με χείλη μπορεί να είχαν κάνει λογοθεραπεία για να διορθώσουν τα χείλη όταν ήταν σχολικής ηλικίας. Ωστόσο, μπορεί να μην ήταν μεγάλη ανησυχία όταν ήταν παιδιά να διορθώσουν το μοτίβο ομιλίας τους. Ως εκ τούτου, ως παιδί δεν εξασκούσε τις θεραπευτικές τεχνικές που έδωσε ο λογοπαθολόγος του σχολείου τους.

Τώρα, ως ενήλικες, έχουν βιώσει τους περιορισμούς που μπορεί να έχει ένα μετωπικό ή πλάγιο χείλος στην επικοινωνιακή τους απόδοση. Το να έχετε κουβέντα μπορεί να σας εμποδίσει να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας, όπως δημόσιος ομιλητής, σχολιαστής, υπάλληλος υποδοχής και άλλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες που απαιτούν να μιλήσετε σε μια μάζα ανθρώπων. Το να έχεις χείλη μπορεί ακόμη και να είναι αποτρεπτικό όταν βγαίνεις ραντεβού. Βλέπετε, λοιπόν, ένα lisp μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική επικοινωνιακή σας απόδοση.

Μπορεί να έχετε αναπτύξει χείλη λόγω κλειδαρασ αθηνα κεντρο κακής ευθυγράμμισης της γλώσσας ή των δοντιών σας. Όποια και αν είναι η αιτία, έχετε αναπτύξει και συνεχίσει μια συνήθεια που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ομιλητικές σας δεξιότητες. Πώς λοιπόν διορθώνετε αυτήν την αρνητική συνήθεια; Μπορείτε να αναζητήσετε τις παλιές σας σημειώσεις και τεχνικές που παρέχονται από τον λογοπαθολόγο του σχολείου σας πριν από πολλά χρόνια. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν λογοπαθολόγο για να μιλήσετε για τη δυσκολία επικοινωνίας σας και πώς σας εμπόδισε να αποκτήσετε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Ο λογοπαθολόγος μπορεί να συστήσει μια αξιολόγηση ομιλίας για να προσδιορίσει την αιτία του προβλήματος επικοινωνίας σας. Οι συνήθειες του λόγου μπορούν να αλλάξουν εάν εργάζεστε επιμελώς για την επίτευξη στοχευμένων στόχων ομιλίας.

Αυτοανάπτυξη: «μια προσωπική και επαγγελματική επένδυση».

Η επένδυση στις ανθρώπινες επικοινωνιακές δεξιότητές σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ευαισθησία σας και να μεγιστοποιήσετε τις ευκαιρίες.

Ακολουθούν 6 βήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα χείλη σας:

1. Όταν η γλώσσα σας βρίσκεται σε θέση ανάπαυσης, θα πρέπει να βρίσκεται πίσω από τα μπροστινά πάνω δόντια ή τα μπροστινά κάτω δόντια. Η γλώσσα σας δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάει ανάμεσα στα δόντια σας. Η μόνη φορά που η γλώσσα σας πρέπει να προεξέχει ανάμεσα στα δόντια σας είναι όταν παράγετε λέξεις με τον ήχο /th/, όπως “σκέφτομαι” και “ευχαριστώ”.

2. Στη θέση ανάπαυσης, το στόμα σας πρέπει να είναι κλειστό και η γλώσσα πίσω από τα δόντια ή τον σκληρό ουρανίσκο, εκτός εάν έχετε κάποιο είδος ιατρικής πάθησης.

3. Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι όσο το δυνατόν περισσότερο για να πίνετε τα ποτά σας, ωστόσο, το να πίνετε από ένα καλαμάκι μπορεί να προκαλέσει αέρια. Η χρήση καλαμιού μπορεί να βοηθήσει στην κινητική κίνηση και τη μυϊκή μνήμη. Όταν χρησιμοποιείτε καλαμάκι, η γλώσσα σας δεν πρέπει να προεξέχει προς τα εμπρός.

4. Εξασκηθείτε να μαζεύετε ένα cheerio με την άκρη της γλώσσας σας και να τοποθετείτε το cheerio στον σκληρό ουρανίσκο σας (το πάνω μέρος του στόματός σας πίσω από τα δόντια σας), κρατώντας το μέχρι να διαλυθεί. Αυτή η άσκηση είναι μια άσκηση μυϊκής μνήμης.

5. Εξασκηθείτε να κρατάτε πίσω τη γλώσσα σας όταν μιλάτε πάντα αλλά όχι με τους ήχους /th/. Ο ήχος /th/ είναι ο μόνος ήχος στα αμερικανικά αγγλικά που η γλώσσα μπαίνει ανάμεσα στα δόντια σας.

6. Όταν παράγετε τον ήχο /s/ στην αρχή και στο τέλος των λέξεων, εξασκηθείτε στο να σφίγγετε τα πάνω και τα κάτω δόντια σας μεταξύ τους, έτσι ώστε η γλώσσα σας να μην προεξέχει ανάμεσα στα δόντια σας. Θυμηθείτε, η μόνη φορά που η γλώσσα σας πρέπει να μπει ανάμεσα στα δόντια σας είναι όταν παράγετε τον ήχο /th/.

Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να μειώσουν τα χείλη σας στο ελάχιστο, μειώνοντας έτσι την «ηχορύπανση», έτσι ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε αποτελεσματικά τη σκέψη ή το μήνυμά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με έναν λογοπαθολόγο για να συζητήσετε τις καλύτερες στρατηγικές για να λύσετε το πρόβλημά σας.

Ενημερώστε μας εάν αυτές οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς σχολιάζοντας στην παρακάτω ενότητα. Μπορείτε επίσης να μας κάνετε μια ερώτηση στην ενότητα σχολίων, κάντε κύλιση προς τα κάτω τώρα και σχολιάστε.

Η Cynthia Willis, M.Ed., CCC-SLP έχει κερδίσει τα υψηλότερα διαπιστευτήρια που απαιτούνται για την άσκηση της παθολογίας της ομιλίας-γλώσσας στο ιδιωτικό ιατρείο. Η Cynthia Willis έχει κερδίσει το Πιστοποιητικό Κλινικής Ικανότητας (CCC) από την American Speech-Language-Hearing Association (ASHA), του οποίου είναι μέλος.